8 juni 2011

Min lilla ponny....




Idag, onsdag, har eleverna i F-1 varit på KRF för att se på deras verksamhet. Ett mycket trevligt besök och vi tackar Helena på KRF för den otroligt trevliga dagen med henne!


Den första vi mötte när vi klev ur Folkhögskolans minibuss var katten Bull som barnen genast vill klappa. Barnen strök/klappade honom och det dröjde inte länge innan han började spinna. Ett kort tag efter Bull kom Helena som skulle vara med oss under dagen. Vi startade med en kort samling i klubbrummet, där berättade Helena om KRF och deras hästar. Hon berättade även vad vi skulle tänka på när vi var nära hästar. Efter denna introduktion var det dags att mocka och bädda (inför kvällen) till hästarna. Vi fick lära oss att bajset inte luktar så mycket medan kisset luktar väldigt starkt.
















Efter mockningen var det dags att gå och hämta de tre hästarna vi skulle vara med under dagen, Nalle, X:et och Ellinor. När vi väl hämtat dem i hagen var det dags för ryktning. När alla tre var borstade gick vi för att hämta grimmor och sadlar.


Nu börjar det närma sig det alla barnen längtat efter, ridningen så klart. Hjämarna åkte snabbt på barnens huvuden och ivern var stor. Äntligen var det dags!






Efter ridturen blev det dags att åka vagn bakom X:et. Under tiden några barn åkte i vagnen så utforskade övriga ridhuset. Inne i ridhuset hade barnen tävlingar med varandra. Vem sprang egentligen fortast? Det var ganska skönt att besöka ridhuset eftersom vi hade sån tur med vädret, där kunde vi svalka oss. När barnen var färdiga undrade de givetvis var maten var för de var så hungriga. Till lunch serverades det hamburgare med bröd.


När alla var mätta och belåtna var det dags att ge hästarna lunch. Hästarnas mat var givetvis hö och ensilage. Ett svårt ord som Helena förklarade så bra för oss. Enislage är gräset som finns i de vita stora bollarna som brukar ligga ute på ängarna på sommaren. För att vi skulle ta oss ut till alla hästar i hagarna så fick vi åka på hölasset som en fyrhjuling drog. Alla barn fick även prova på att åka fyrhjuling.



När alla hästar var mätt och belåtna hade klockan hunnit bli 12.30 och vi var tyvärr tvungen att återvända till skolan.



Vi hoppas allihopa att vi snart kan besöka Helena och KRF igen!

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag ni har haft!:)
    Carin F

    SvaraRadera
  2. Åh vilken härlig rapport jag kommer att få av Joel sen i eftermiddag...spännande. Och allt detta i fantastiskt härligt fint väder med många plusgrader. /Susanne

    SvaraRadera