14 januari 2013

Temastart

Förskoleklassen och år hade ett uppdrag till idag,måndag, alla skulle ta med sig ett gosedjur. Gosedjuren kommer vara utgångspunkt till hela arbetet. Vi kommer jobba med detta ungefär två pass i veckan.

Vi träffades i 1:ans klassrum och under 1,5 h var det full fokus på dessa gosedjur. De fick presentera sitt djur/figur för varandra. Vad den hette, vad det var för ett slags djur/figur. Varifrån de fått den och vad de brukar göra tillsammans. Vi kan konstatera att det fanns många busiga gosedjur i rummet :-) Vi fick bl.a träffa tigern Tigi, åsnan Bruno, ekorren Alexander, måsen Linus, grisen Nöffis och många, många fler.


Sedan pratade vi om vilket gosedjur som var störst och vilket som var minst. Men hur mäter man ex. Katten Ella?

"Såklart som med en vanlig katt, när den står på fyra ben, glöm inte att mäta från toppen på örat." Sagt och gjort, vi jämförde, gissade och sedan mätte vi alla med ett måttband för att få ett mer exakt mått. Till slut hade vi en lång rad med gosedjur i storleksordning.

Vad har vi lärt oss? Vi har lärt oss att det heter måttband och hur man mäter med ett sådant. Vi har mätt djuren i centimeter. Vi har lärt oss att man måste tänka på hur djuren ska stå när man mäter dem. "En krokodil står ju inte på bakbenen heller".

Häng med oss under veckan!



















2 kommentarer:

  1. Men så roligt det verkar. Vad ni är kreativa.

    SvaraRadera
  2. Hej Alla!

    vad tråkigt att jag missade det igår men jag blev glad att se att min rosa "Shnooks" fick vara med ändå :)
    Jag längtar till nästa gång vi ska jobba med gosedjuren.
    Hälsningar Vanja

    SvaraRadera