5 april 2011

Experthjälp från klass 8 B


Idag har klass 4-5 haft experthjälp av klass 8 B och läraren Malin. Klassen har tidigare under våren arbetat med samma arbetsområde som oss i NO - nämligen örat/ögat och ljud/ljus. Eleverna i 8 B visade oss idag lite olika laborationer som de har gjort kring ljud.

Deras uppgift idag var att försöka förklara för oss vad laborationerna de utförde visade för någonting. Inte alldeles enkelt, men jag tyckte att de var duktiga.

4-5:orna delades in i gupper om 4 och 4 och fick sedan prova 5 olika laborationer. De fick prova med stämgafflar att få en pingisboll i rörelse med hjälp av ljud. Vi provade olika typer av mugg-telefoner. Vilken lina leder ljudet bäst, bolmullstråd eller metalltråd? På en station fick vi skrika så högt vi kunde för att se hur många decibel vi kom upp i och vi kom upp i 110 decibel - dvs skadligt för öronen. Tur att vi höll för öronen.

Det var en rolig lektion och vi tackar Malin och hennes klass så mycket för hjälpen. Nästa vecka ska vi få komma och prova på lite olika laborationer kring ögat och ljus. Det ser vi fram emot! //Kajsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar