20 april 2011

The true story begins

I mitten av september 1982 föddes det en mörkhårig liten flicka. Hon växte upp i de centrala delarna av Ryssbält tillsammans med sin mor och far och en äldre syster. Hennes mor och far hade fullt sjå att se efter henne för hon var full av bus redan som barn.

Hon tillbringade sina första år i skolan i grannbyn Pålänge för att sedan vandra vidare till centralorten för vidare studier. När hon hade tagit studenten visste hon inte riktigt vad hon ville bli när hon blev stor så hon jobbade på OKQ8 några år.

Som många "byabarn" var hon förälskad i sin by. När det vita huset tvärs över vägen från hemgården blev till salu lade hon snabbt in ett bud.

Hon tycker om att vara utomhus och följer gärna med sin far ut i skogen för lite hårt arbete. Och ser ni ett rosa streck på vägarna i Ryssbält så är det hon som tränar inför tjejmilen.

När hon väl hade bestämt sig för att bli lärare för tidigare år påbörjade hon sina studier vid Luleå Tekniska Universitet. Å allt gick av bara farten, snart var hon ute på vikariat i Kalix kommuns förskolor och när Norrskenets Friskola skulle öppna i Kalix tvekade hon inte en sekund att söka jobbet. Efter att ha varit på anställningsintervju var dåvarande rektorn Mats säker på sin sak "henne ska vi ha".

Men flickan, som nu var en ung kvinna, ville så mycket mer. Parallellt med arbetet på Norrskenet bestämde hon sig för att läsa specialpedagogik.

Hon jobbar främst med barnen i år F-3 samt har del av sin tjänst på fritids.

Får jag lov att presentera

ELIN VIKLUND













Mentor år F-1

elin.viklund@nsfriskola.se


Vem hamnar i strålkastarljuset nästa gång?

2 kommentarer:

  1. Ha ha vilken fin berättelse, va härligt. Ja -vem blir det nästa gång. Fortsättning följer.
    /Joel o Melkers mamma Susanne

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig idé. Nu vill vi ju bara läsa mer
    :-)

    /Mamman

    SvaraRadera